‘Wat weg is’, mijn tweede roman

Hij komt er echt, een tweede roman van mijn hand. Uren, dagen, weken, maanden zelfs jaren werkte ik aan dit verhaal, wat er op magische wijze uit moest. Werknaam was jarenlang ‘het verhaal van Roos’. Daar zit dan weer een verhaal achter, wat ik je met liefde vertel, maar niet nu.

Velen van jullie vroegen me: waar gaat je tweede boek over? Dat zal ik je vertellen. Het is geheel verzonnen. De personages bestaan in mijn hoofd. Natuurlijk, ik blijf een journalist, de feiten kloppen. En het zou echt gebeurt kunnen zijn, het is reëel, zoals het leven is. Mooi en lelijk, opgewekt en droevig, eenzaam én vol van liefde.

Ik deel met jullie de eerste versie van mijn synopsis, ook wel de achterflaptekst genoemd. De tekst waar ik nog niet wekenlang aan sleutelde, die nog gelezen moet worden, nog een keer en nog een keer voordat ik het indien als definitieve tekst. Maar ik wil het al delen, nu. Het nieuws mag de wereld in. Mijn tweede roman komt eraan en hier gaat het over:

Wat weg is

Een zoektocht naar wat verloren lijkt.

In een opwelling vertrekt Roos, een stille en teruggetrokken studente, met de kampeerbus van haar docent. Ze ontvlucht haar verleden waarin zij te maken kreeg met verlies, afwijzing en ernstige verwaarlozing en gaat op zoek naar zichzelf.

Het verdwijnen van zijn kampeerbus zet Kevin aan tot een speurtocht naar de dader. Dit rakelt onverwachte en ongewenste herinneringen op aan zijn eigen verlies. Waartoe leiden zijn verwoede pogingen om zijn busje te vinden? Wat zoekt hij echt?

Wat weg is vertelt de verhalen van Roos en van Kevin die beiden hun verleden ontvluchten en verwikkeld raken in een zoektocht naar wat verloren lijkt. Zij houden zich elk op eigen wijze staande in een wereld waarin ze niet lijken te passen.

Nu al reserveren? Ja dat kan.

Natuurlijk houd ik je op de hoogte over het vervolg, de lancering en alles wat erbij hoort. Als je nú al weet dat je mijn boek wilt kopen. Stuur me een mailtje en ik zet je op ‘mijn’ lijst.

3 antwoorden op “‘Wat weg is’, mijn tweede roman”

  1. EEN overeenkomst ontdekte we.
    nl. de kampeerbus van een docent.
    wij zijn erg benieuwd naar jouw tweede boek dus graag op de lijst van kopers
    T.J en O.P

  2. Het dak was in de zomer wit met rood busje eronder. In de winter was het samen met jou zoeken naar het busje want dan was alles wit. Zoveel sneeuw weet je nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.