Boekpresentaties & ‘over mij’

In 2022 staan weer verschillende boekpresentaties gepland. Zo ga ik opnieuw naar het Fulcotheater én dit keer ook de bibliotheek in IJsselstein. In Nijmegen ben ik uitgenodigd door de bibliotheek Zwaneveld en in Huis ter Heide mag ik een lezing geven bij Vredenoord.  Verder staat er een boekpresentatie gepland bij Bruna Muntplein in mijn eigen Nieuwegein. En er volgt nog veel meer.  Tenminste, als de maatregelen het toestaan. Veel presentaties staan al maanden in de planning. Hopelijk volgt er snel goed nieuws in 2022! Tot dan! 

Heb je interesse in een interview, boekpresentatie of workshop, neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Over mij

Mijn naam is Judith de Laat. Van origine ben ik journalist en werkte bij actualiteiten- en educatieve televisieprogramma’s. Ik portretteerde vooral mensen  met een persoonlijk verhaal. Ondertussen werk al jarenlang als communicatiemanager waarin het vertellen van verhalen vaak een rode draad is door mijn werkzaamheden. 


De verhalen die ik schrijf zijn echt en reëel: dat wat mensen zien, horen voelen en vertellen. Niets meer en niets minder. Om woorden en beelden te geven aan andermans verhalen is een voorrecht. Ik wilde echter ook eens proberen om aan een verhaal een eigen wending te geven. Hoe zou het zijn om een boek te schrijven? Ik besloot mijn droom om te zetten naar een daad. En nu mag ik mijzelf dus ook auteur noemen. In 2021 heb ik heerlijk geschreven, in 2022 verschijnen dan ook twee boeken van mijn hand. Een bundel genaamd: Bekroning, die ik schreef met tien andere auteurs. En er komt een tweede roman uit, ‘Wat weg is’. Meer informatie hierover vind je in mijn nieuwste blog. 

Debuutroman ‘Vergeet me’

In mijn eerste roman combineer ik bestaande verhalen en historische feiten met mijn eigen fantasie. Basis ingrediënten zijn de fascinerende jeugdverhalen van mijn moeder en tantes en de indrukwekkende verhalen van de mensen die ik sprak met Alzheimer. Ik combineerde dit met de historische feiten die werden opgetekend door een enthousiaste voorzitter van een actieve Brabantse heemkundekring. In mijn hoofd ontstond een nieuw verhaal, wat echt gebeurd had kunnen zijn. Het is echter pure fictie, reëel, sober en herkenbaar.

Ik vond een uitgever die enthousiast is en mijn verhaal in boekvorm goot. Op 28 november 2020 kwam mijn debuut ‘Vergeet me’ uit bij Godijn Publishing tijdens het Boek10 event. Een dag later lanceerde ik mijn boek in Heeswijk, daar waar het verhaal plaatsvindt.

Bekroning (bundel) en nieuwe roman ‘wat weg is’

In januari lanceren we ‘Bekroning’ en volgt er een boekentour door het land. In mei staat de lancering gepland van ‘Wat weg is’

Lees er meer over op mijn facebookpagina of word lid van de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. 

De ondertekening van mijn tweede boekencontract