Boekpresentaties:

Zaterdag 18 september, IJsselstein, Fulcotheater (Overtoom 3): 

  • 16.30 uur: Flitslezing van Judith de Laat & Anke Verbraak plus na afloop signeren
  • 19.00 uur: Lezing van ons beiden
  • 20.00 uur: Vragenuurtje  

Zondag 19 september, IJsselstein, Fulcotheater (Overtoom 3): 

  • 13.30 uur: Lezing van Judith de Laat & Anke Verbraak (tot 14.30 uur) 
  • 14.30 uur: Vragenuurtje (ook als je bijvoorbeeld vragen hebt over het schrijven of uitgeven van een boek) & signeren  
  • Bij animo om 16.00 uur flitslezing van ons beiden (tot 16.30 uur) 

Maandag 20 september, bibliotheek Oss (Raadhuislaan 10)  

  • 14.00 uur: boeklezing Judith de Laat mbt Alzheimerdag 

Dinsdag 21 september,  IJsselstein, Fulcotheater (Overtoom 3): 

Dinsdag 21 september, Bibliotheek Drunen (Rooseveltstraat 32): 

  • 19.30 uur: boeklezing Judith de Laat mbt Alzheimerdag 

Heb je interesse in een interview, boekpresentatie of workshop, neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Over mij

Mijn naam is Judith de Laat. Van origine ben ik journalist en werkte bij actualiteiten- en educatieve televisieprogramma’s. Ik portretteerde vooral mensen  met een persoonlijk verhaal. In mijn huidige werk als communicatiemanager bij Samen Sterk zonder Stigma is opnieuw storytelling een belangrijk onderdeel.
De verhalen die ik schrijf zijn echt en reëel: dat wat mensen zien, horen voelen en vertellen. Niets meer en niets minder. Om woorden en beelden te geven aan andermans verhalen is een voorrecht. Ik wilde echter ook eens proberen om aan een verhaal een eigen wending te geven. Hoe zou het zijn om een boek te schrijven? Ik besloot mijn droom om te zetten naar een daad. En nu mag ik mijzelf dus ook auteur noemen.

Debuutroman ‘Vergeet me’

In ‘mijn verhaal’ combineer ik bestaande verhalen en historische feiten met mijn eigen fantasie. Basis ingrediënten zijn de fascinerende jeugdverhalen van mijn moeder en tantes en de indrukwekkende verhalen van de mensen die ik sprak met Alzheimer. Ik combineerde dit met de historische feiten die werden opgetekend door een enthousiaste voorzitter van een actieve Brabantse heemkundekring. In mijn hoofd ontstond een nieuw verhaal, wat echt gebeurd had kunnen zijn. Het is echter pure fictie, reëel, sober en herkenbaar.

Ik vond een uitgever die enthousiast is en mijn verhaal in boekvorm goot. Op 28 november 2020 kwam mijn debuut ‘Vergeet me’ uit bij Godijn Publishing tijdens het Boek10 event. Een dag later lanceerde ik mijn boek in Heeswijk, daar waar het verhaal plaatsvindt. Lees er meer over op mijn facebookpagina of word lid van de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.