Over mij

Mijn naam is Judith de Laat. Van origine ben ik journalist en werkte bij actualiteiten- en educatieve televisieprogramma’s. Ik portretteerde vooral mensen  met een persoonlijk verhaal. In mijn huidige werk als communicatiemanager bij Samen Sterk zonder Stigma, is opnieuw storytelling een belangrijk onderdeel.
De verhalen die ik schrijf zijn echt, reëel: dat wat mensen zien, horen voelen en vertellen. Niets meer en niets minder. Om woorden en beelden te geven aan andermans verhalen is een voorrecht. Ik wilde echter ook eens proberen om aan een verhaal een eigen wending te geven. Hoe zou het zijn om een boek te schrijven? Ik besloot mijn droom om te zetten naar een daad. En nu mag ik mijzelf dus ook auteur noemen.

In ‘mijn verhaal’ combineer ik bestaande verhalen en historische feiten met mijn eigen fantasie. Basis ingrediënten zijn de fascinerende jeugdverhalen van mijn moeder en tantes, de indrukwekkende verhalen van de mensen die ik sprak met Alzheimer, gecombineerd met de historische feiten die werden opgetekend door een enthousiaste voorzitter van een actieve Brabantse heemkundekring. In mijn hoofd ontstond een nieuw verhaal, wat echt gebeurd had kunnen zijn. Het is echter pure fictie, reëel, sober en herkenbaar.

Ik vond een uitgever die enthousiast is en mijn verhaal in boekvorm goot. Op 28 november 2020 komt mijn debuut ‘Vergeet me’ uit bij Godijn Publishing tijdens het Boek10 event. Een dag later lanceer ik mijn boek in Heeswijk, daar waar het verhaal plaatsvindt. Lees er meer over op mijn facebookpagina of word lid van de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. 

Voor een interview, boekpresentatie of workshop kun je contact opnemen.